Orinda Hillside
Project Description

This Mediterranean style home is nestled into a hillside of native oak trees. Vegetation had overgrown the property over the years to the extent that the home could no longer be seen from the street. The owner desired an updated yard that provided inviting areas for spending time outdoors.

The Land Collaborative renovated the front yard with new plantings that opened up views of the beautiful home from the street. In the backyard, a new level lawn terrace was created with a water feature. A path extending from the lawn terrace meanders through the vintage oak trees. Lavender plantings and roses fade into the hillside, blending with the native vegetation.

Landscape Architects: The Land Collaborative
Project Year: 2012
Location: Orinda, CA
Services: Landscape Architecture, Landscape Design, Landscape Construction

Project Details